Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морски пехотинци на Украйна с учения близо до анексирания от Русия Крим

[post-views]
Украйна съобщи, че е поразила голям руски десантен кораб и подводница в Севастопол

Въоръжените сили на Украйна са провели учения близо до границите на анексирания от Русия Крим. Това обявиха от Министерството на отбраната в Киев на фона на нарастващото напрежение по границите на страната, информира „Ройтерс“.

Ученията са симулирали украински морски пехотинци, танкове и самолети, отблъскващи вражеска атака, уточни украинското военно ведомство. То също така публикува кадри, на които се вижда как морски пехотинци маневрират с едрокалибрени картечници, гранатомети, танкове и хеликоптери.

По-рано този месец украински граничари, полиция и националната гвардия също проведоха учения на границата с Беларус, целящи да защитят страната от възможни опити на мигранти да нарушат границата.

Украинските власти заявиха, че Русия е оставила военни части близо до украинската граница след учения, като броят на войниците в района сега е най-малко 90 000 души, а силите провеждат серия от мащабни учения.

Американски официални лица заявиха, че са притеснени от струпването на руска военна мощ близо до Украйна и конфликта около мигрантите между Беларус, близък съюзник на Русия, и Европейския съюз.

Ала Русия се оплака относно, както го нарече, опасно увеличаване на военната активност от страна на САЩ и техните съюзници в Черноморския регион, с по-голяма активност на западните шпионски самолети, повече полети на стратегически бомбардировачи и присъствието на два американски военни кораба.

Полуостров Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 г.

Тази пролет Москва разтревожи Киев и западните столици, като струпа повече от 100 000 войници по границата с Украйна, въпреки че по-късно им нареди да се върнат в базите си.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани