Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И балтийските страни затягат граничните мерки заради кризата с мигрантите от Беларус

[post-views]
И балтийските страни затягат граничните мерки заради кризата с мигрантите от Беларус

Трите балтийски държави Латвия, Литва и Естония с ново затягане на мерките по границата си, заради мигратската криза по полско-беларуската граница. Естонското правителство дори мобилизира военни от запаса, които да се включат в изграждането на временна ограда.

Кадрите с хилядите мигранти по полско-беларуската границата поставиха под тревога три балтийските държави Латвия, Литва и Естония, които много скоро могат да изпаднат в подобна ситуация.

В опит да защити границите си латвийското правителство завърши 37 километрова телена ограда, която покрива близо една пета от общата й граница с Беларус. Причината да не бъде издигнато цялостно съоръжение са особеностите на района, който е покрит с трудно проходими водоеми или блата. В опит да обезкуражи опитите за нелегалното влизане в страната латвийската гранична полиция прибягна до монтирането на високоговорители,с които на няколко езика предупреждава хората, че нелегалното влизане в страната, ще има последици. Подобна е ситуацията ни граница между Литва и Беларус, където месните гранични служби, използват специално обучени кучета срещу мигрантите.

Макар и Естония да няма обща граница с Беларус, правителството в Талин, започна да мобилизира резервести, които освен в планирано едномесечно военно учение ще участват и в изграждането на 40 км ограда по границата с Русия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани