Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ръст на заболелите от КОВИД-19 в части от Европа

[post-views]
Ръст на заболелите от КОВИД-19 в части от Европа

Ръст на случаите с КОВИД-19 в части от Европа. Русия продължава да поставя антирекорди по заболеваемост и смъртни случаи от коронавирус, Увеличават се хоспитализациите и в интезивни отделения в Португалия.  За последното денонощие Чехия регистрира рекорден брой новозаразени – над 22 000 души.

Ситуацията в Русия продължава да бъде критична. Страната регистрира нов ежедневен рекорд от смъртни случаи от КОВИД-19. Близо 1300 души са починали за последните 24 часа.  Общият брой на заразените в страната надхвърли девет милиона души.

В същото време, въпреки високия процент на ваксинация, Португалия  регистрира ръст на хоспитализациите с коронавирус. Властите обмислят нови мерки за справяне със ситуацията. Досега над 86 % от португалците са с пълен ваксинационен курс.

Заради значителен ръст на случаите с КОВИД-19, Чехия обмисля нови ограничителни мерки. Премиерът Андрей Бабиш съобщи, че от понеделник ще бъде забранен достъпът на неваксинирани до обществени събития и услуги. Отрицателните тестове отпадат, а само ваксинирани и преболедували от КОВИД-19 ще могат да посещават обществени места. Припомняме, че през последните седмици редица европейски страни като Германия, Австрия, Словакия, Нидерландия затегнаха мерките за неваксинирани, заради петата вълна от коронавирус.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани