Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Високо ниво на стратегическия диалог със САЩ

[post-views]
Министърът на отбраната Георги Панайотов и командващият на Европейското командване на САЩ генерал Тод Уолтърс отбелязаха високото ниво на Стратегическия диалог в сферата на сигурността и отбраната

Министърът на отбраната Георги Панайотов се срещна с генерал Тод Уолтърс, командващ на Европейското командване на САЩ и Върховен главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа. Обсъдени бяха редица въпроси, свързани със състоянието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ, модернизацията на българските Въоръжени сили и обстановката на сигурност в Европа и региона.

Двете страни отбелязаха високото ниво на Стратегическия диалог в сферата на сигурността и отбраната. Министър Панайотов и генерал Уолтърс разгледаха актуалното развитие на обстановката във и около Украйна, предизвикателствата пред сигурността в региона на Черно море и Южен Кавказ, включително напрежението, предизвикано от мигрантския натиск на полската граница. От българска страна беше изказана и благодарност за подкрепата на правителството на САЩ по отношение на процеса на модернизация на българските Въоръжени сили, както и за повишаването на тяхната оперативна съвместимост.

Най-ново

Единична публикация

Избрани