Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морското училище участва във форум на Военноморската академия на САЩ

[post-views]
Морското училище участва във форум на Военноморската академия на САЩ

Капитан-лейтенант Георги НИКОЛОВ

Представителите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участваха в 10-ата научно-техническа конференция (NASEC-2021) на Военноморската академия в Анаполис, САЩ. Това са лейтенант Николета Георгиева – възпитаник на Академията в Анаполис, и курсант мичман Деян Иванов.

Военноморската академия на САЩ е водеща институция за висше образование със силни програми в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM). Конференцията, на която Академията е домакин, предоставя възможност за среща на бъдещите офицери от флота и морската пехота с техни колеги от други колежи и университети, граждански и военни, от цялата страна. Участниците се включват в дискусии и изследвания по някои от ключовите научни и технически предизвикателства, пред които е изправен светът.

Темата на NASEC-2021 бе Data Science. Военноморската академия на САЩ реши да бъде домакин на форума присъствено, следвайки строги протоколи за безопасността и спокойствието на всички. Участниците в конференцията имаха уникалната възможност да чуят гледните точки на изтъкнати лектори по основните теми, заложени в програмата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани