Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
По 8–10 кандидати за едно място в пехотата

УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ,

             ГОСПОЖИ И  ГОСПОДА ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,

Имам честта и удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от свое име да поздравя целия личен състав по повод на

ПРАЗНИКА НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ –

19 НОЕМВРИ!

         Българската историческа памет пази спомена за личности и събития, станали емблематични за силата и устрема на нашия дух. Те са повод за национална гордост и самочувствие, символ на воински чест и достойнство. Ежегодното честване на 19 ноември е ярък израз на преклонение пред подвига на българските воини, пролели кръвта си по бойните полета на пет войни.

         На тази дата преди 136 години с най-драматичните сражения на Сливнишката отбранителна позиция българската войска извоюва славна победа, промени цялостния ход на Сръбско-българската война и положи началото на изграждането на най-големия вид въоръжени сили.  

         Почит и уважение заслужават не само богатата и славна история на нашите Сухопътни войски, но и тяхното съвременно развитие, превръщането им във важен фактор на надеждност за страната ни, както и техния принос за укрепването на мира и сигурността по света.

Вярвам, че и занапред със същите упоритост, всеотдайност, отговорност и професионализъм всички вие ще продължите да работите за издигане на авторитета на Сухопътните ни войски и Българската армия.

 В този празничен ден пожелавам на всички крепко здраве, късмет, личен и професионален просперитет!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Най-ново

Единична публикация

Избрани