Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

124 години от създаването на Военноморска база Варна

[post-views]
124 години от създаването на Военноморска база Варна

В Пункт за базиране Варна се състоя церемония за отбелязване на 124-тата годишнина от създаването на Военноморска база Варна и празника на Пункт за базиране Варна.

След церемонията по тържествено вдигане на националното знаме командирът на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Тодор Богданов очерта нелесната, изпълнена с достоен труд година.

Със своя заповед командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов награди отличили се с труда и постиженията си през годината военнослужещи и цивилни служители.

От името на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков капитан І ранг Мусински удостои с грамоти заслужили военнослужещи.

Капитан І ранг Богданов връчи купи на победителите в проведения в навечерието на празника шампионат по тенис на корт.

На празника на най-старото ни флотско формирование, което заслужено е наречено „цитаделата на българския военен флот”, присъстваха  командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на щаба на Военноморските сили капитан І ранг Камен Кукуров, заместник-командирът  на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, офицери от командването на Военноморските сили и командирите на дислоцираните във Варна корабни формирования. Тържественото отбелязване на 124тата годишнина на Военноморска база Варна и празника на пункта за базиране завърши с обща снимка.

Най-ново

Единична публикация

Избрани