Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Везенков вдъхнови Олимпиакос за седма победа в Пирея

[post-views]
Везенков вдъхнови Олимпиакос за седма победа в Пирея

Александър Везенков и Олимпиакос се завърнаха на пътя на победите в Евролигата, след като постигнаха седмия си успех от началото на сезона в най-престижния клубен европейски турнир. Българският национал и съотборниците му абсорбираха енергията на близо 7000 свои привърженици по трибуните на „Двореца на мира и приятелството“ в Пирея и се поздравиха с убедителното 90:73 (35:8, 16:18, 20:19, 19:28) над Макаби (Тел Авив)в среща от програмата на 11-ия кръг.

Везенков достигна границата от 15 отбелязани точки за четвърти път в Евролигата през настоящия сезон, след като завърши двубоя с 15 точки, 4 борби и 6 асистенции за 23 минути игрово време. 26-годишното крило демонстрира страхотно движение без топка и бе постоянна заплаха за коша на израелците, като отбеляза 4 от 5-те си опита от зоната за две точки, 2 от 4-те си тройки и бе 1/1 от наказателната линия. Освен това шестте асистенции на сметката на Везенков са негов личен връх в кариерата му в Евролигата, като той успя да подобри предишното си най-добро постижение от 5, поставено през 2017-а.

Още в началото на двубоя си личеше, че баскетболистите на Йоргос Барцокас са изчистили от ума си онази разочароваща последна четвърт срещу Анадолу Ефес отпреди два дни, в която гърците вкараха едва 3 точки. Е, днес Везенков и компания нанизаха цели 35 точки още в първите 10 минути срещу само 8 на съперника, като именно Везенков запали искрата за своя тим с 9 точки и 3 асистенции през откриващата част от двубоя. Оттам нататък домакините по никакъв начин не подцениха натрупалата се сериозна разлика и не дадоха никакъв шанс на играчите на Макаби да търсят сензационен обрат – 90:73.

Костас Слукас се превърна в най-резултатен за победата на Олимпиакос със своите 18 точки от резервната скамейка. Тайлър Дорси реализира още 17 точки, Саша Везенков остана с 15 и 6 асистенции, Шакийл МакКисик се разписа с 14 точки за 13 минути, а Мустафа Фал приключи с „дабъл-дабъл“ от 12 точки, 11 борби и 5 асистенции.

Джеймс Нънели записа 14 точки, 8 борби и 5 асистенции за Макаби, докато Роман Соркин остана на две борби разстояние от „дабъл-дабъл“ – 10 точки плюс 8 овладени топки.

По този начин Олимпиакос запазва крепостта си непокътната, като тимът все още не е усетил вкуса на загубата в Пирея – 7 победи от 7 мача. Във временното класиране Александър Везенков и отборът му са на пета позиция с баланс от 7-4, докато Макаби се превръща в техен съсед – 6-а позиция за израелците със същия актив.

Следващият мач на Олимпиакос е в понеделник, когато баскетболистите на Йоргос Барцокас се изправят срещу Панатинайкос в първото дерби между двата тима през новия сезон в гръцкото първенство.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани