Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Япония е обезпокоена от съвместни руско-китайски въздушни патрули край границите й

[post-views]
Южна Корея и Япония проведоха първите преговори на високо ниво относно отбраната от 6 години насам




Япония е обезпокоена от съвместни руско-китайски въздушни патрули над акваторията на Японско и Източнокитайско море. Това заяви в ефира на телевизионния канал „Фуджи“ японският външен министър Йошимаса Хаяши, цитиран от ТАСС.
„По дипломатическите канали предадохме на Китай и Русия нашето безпокойство от гледна точка на регионалната сигурност“, каза той.
На 19 ноември руският министър на отбраната Сергей Шойгу информира президента Владимир Путин, че самолети от стратегическата авиация на Русия и военната авиация на Китай са изпълнили задачите си в хода на съвместно въздушно патрулиране в Азиатско-тихоокеанския регион над акваторията на Японско и Източнокитайско море.
Авиогрупата се състоеше от два руски стратегически бомбардировача Ту-95МС и два китайски стратегически бомбардировача Хун-6К, придружавани от изтребител Су-35С на руските военновъздушни сили. Заради съвместния патрул на Китай и Русия Южна Корея и Япония вдигнаха свои изтребители, но не бяха отчетени нарушения на въздушните граници. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани