Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бронзов медал за България на Световното първенство по естетическа гимнастика

[post-views]
Бронзов медал за България на Световното първенство по естетическа гимнастика

Отборът ни по естетическа гимнастика спечели бронза в компанията на силна конкуренция на Световното първенство във Финландия. Страната ни участва с четири състава на шампионата национален отбор – жени, отбора на Импала (Стара Загора), отбора на Етър Елит (Велико Търново), а в надпреварата във възраст девойки – от националния отбор.

В отборното състезание при жените, българският състав успя да спечели бронзовите медали и да затвърди водещите позиции на странат ни на международнатата сцена в този спорт.

На първо място се класира Русия, а среброто отиде при представителките на домакина Финландия.

На шампионата на планетата по естетическа гимнастика участваха 51 отбора от 15 държави.

Преди началото на шампионата се проведе изборен конгрес на Световната централа. Българката Елена Дукова беше избрана за вицепрезидент и за пореден мандат в Борда на федерацията, който включва петима членове.

Рускинята Лилия Морозова е новият президент на Международната федерация по естетическа гимнастика. Тя заменя на поста представителката на Испания Татяна Мирошниченко.

51-годишната Морозова е заслужил треньор на Русия, старши треньор на руския тим и заместник-председател на руската федерация по естетическа гимнастика.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани