Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Интер победи Наполи в дербито на кръга

[post-views]
Интер победи Наполи в дербито на кръга

Интер нанесе първа загуба на Наполи за сезона в най-вълнуващото дерби от началото на сезона в Серия А. „Нерадзурите“ спечелиха с 3:2 в двубой, който предложи незабравими футболни емоции на около 60 000 зрители по трибуните на „Сан Сиро“ и милионите пред телевизионните екрани.

Неаполитанците първи нанесоха удар, след като Пьотър Желински получи пас от капитана Лоренцо Инсиние и откри резултата в 17-а минута. Интер обърна развоя на мача още до почивката. Хакан Чалханоглу изравни от дузпа в 23-а минута, а минута преди края на първата част Чалханоглу центрира от корнер и Иван Перишич с глава вкара втория гол за Интер.

Интер доминираше и след почивката и стигна до трети гол след точно попадение на Лаутаро Мартинес след час игра.

Дрис Мертенс върна Наполи в мача в 79-а минута, след като Един Джеко загуби топката в центъра и Мертенс получи пас от Кулибали, след което с прецизен удар извън наказателното поле не остави шансове на Ханданович.

Попадението е под номер 103 за белгиеца в Серия А, с което той е водещ голмайстор на Наполи в шампионата за всички времена.

Истинска драма се разрази в заключителните минути на мача, когато Наполи натисна в търсене на изравнително попадение. Най-напред Марио Руи стреля с глава от близо, а Ханданович спаси Интер, като изби топката, тя кацна на напречната греда и излезе в корнер.

В сетния миг Мертенс можеше да донесе точката за Наполи, но ударът му от воле премина над напречната греда.

Победата на Интер завърза битката на върха. Наполи остава лидер с 32 точки, толкова има и вторият Милан, а Интер се приближи до челото, заемайки трето място с 28 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани