Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прекратиха Лион – Марсилия заради бутилка в главата на Пайе

[post-views]
Прекратиха Лион – Марсилия заради бутилка в главата на Пайе

Мачът между Лион и Марсилия от 14-ия кръг на Френската лига 1 продължи точно две минути, преди да бъде прекратен заради хвърлена бутилка от трибуните, която уцели в главата звездата на гостите Димитри Пайе. Бившият френски национал дълго време отказваше да изпълни корнер, защото феновете на домакините хвърляха различни предмети към терена. Когато все пак отиде до ъгловото флагче, той беше нацелен с пластмасова бутилка с вода. Футболистът се строполи на тревата, след което получи медицинска помощ и се изправи.

Съдията Руди Буке веднага прибра двата отбора в съблекалните. Прекъсването продължи цели два часа, като в един момент говорител се обърна към публиката с молба за културно поведение и съобщи, че срещата ще бъде подновена. Това обаче не стана, защото футболистите на Марсилия отказаха да се върнат на терена.

Френските медии разкриха, че дори двубоят да беше доигран, Пайе нямаше да участва в него заради шока след удара от бутилката.

Старши треньорът на Марсилия Хорхе Сампаоли и вратарят Стив Манданда са провели разговор с рефера Буке, като са потвърдили, че отборът няма да се върне на терена.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани