Информационен център на Министерство на oтбраната

Германия готви задължителна ваксинация за военните си

Конфликтът в Украйна отново разпали дебата за задължителната военна служба в Германия

Германия се готви да въведе задължителна ваксинация срещу Ковид-19 за военнослужещите си, обяви министерството на отбраната, предаде Франс прес.

Арбитражна комисия към ведомството с участието на представители на военния персонал е решила да обяви ваксината срещу Ковид-19 в списъка на задължителните ваксини за всички военни. Прилагането на разпореждането се очаква в скоро време. Министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер веднага е казала, че подкрепя тази мярка. По този начин германските въоръжени сили ще станат първата институция в Германия въвела задължителна ваксинация срещу коронавируса.

Същевременно днес специалистът по квантова физика Йоахим Зауер, който е съпруг на германската канцлерка Ангела Меркел, разкритикува мързела на неваксинираните в Германия. В интервю за италианското издание “Република” той заяви: “Изненадващо е, че една трета от населението не се придържа към научните познания. Това се дължи отчасти на известен мързел у германците”, заяви той. “Има и друга група от хора, съставена от такива, които имат лично убеждение, нещо като идеологическа реакция на онова, което те възприемат като ваксинационна диктатура”. Зауер добави, че при някои хора отношението на отхвърляне на научните познания вероятно винаги е съществувало, но никога не е било по-очевидно от сега. Зауер определи създаването на ваксините срещу коронавируса за толкова кратко време като “чудо”.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top