Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байерн с пета поредна победа в Шампионската лига, този път на сняг в Киев

[post-views]

Германският футболен колос Байерн спечели с 2:1 при визитата си на Динамо (Киев) в предпоследния им мач от група „Е“ на Шампионската лига, гарантирайки си първата позиция в крайното класиране. Баварците се бяха класирали за 1/8-финалите още преди тази среща, а в украинската столица поведоха след красив гол на Роберт Левандовоски (14). Кингсли Коман (42) пък удвои аванса на германския шампион след асистенция на Корентен Толисо. След почивката в 70-ата минута Денис Гармаш намали изоставането на домакините след пас на Виктор Циганков. До края на мача обаче играчите на Мирча Луческу не успяха да стигнат до изравняване.

Барселона ще трепери за мястото си в елиминационната фаза, след като не успя да победи Бенфика у дома в  другия двубой от група „Е“. Срещата на „Камп Ноу” завърши 0:0. „Блаугранас“ трябва да са доволни от точката, след като в последните секунди на мача Харис Сеферович пропусна на празна врата и можеше да приближи значително своя отбор до следващия етап.

Така Барса събра 7 точки и ще трябва да победи Байерн в последния кръг на груповата фаза, за да не зависи от изхода на мача между Бенфика и Динамо Киев. „Орлите” са трети с 5 точки, докато Динамо е последен с едва една. Баварците са лидери с 15 точки от толкова възможни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани