Информационен център на Министерство на oтбраната

ВМА ще открие нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести

ВМА ще открие нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести

Новоизграденият диагностичен блок към двете клиники по инфекциозни болести на Военномедицинската академия /ВМА/ ще бъде открит утре, от 10.00 часа, съобщиха от ВМА.

С реализирането на този голям проект ние поставяме една нова философия в България по отношение на инфекциозните болести. И особено в духа на пандемията от COVID-19 сме длъжни да мислим с няколко крачки напред, е коментирал началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, цитиран в съобщението.

Към сградата, в която са разположени инфекциозните клиники на ВМА, е изграден диагностичен блок с отделен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети.

На практика ние разполагаме с отделна, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е абсолютно независима от централната болница. Това е изключително важно, защото инфекциозноболните пациенти ще могат да получат медицинско обслужване в пълен обем, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други заболявания, е пояснил проф. Мутафчийски.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top