Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Всички резултати от Шампионската лига, ясни са 11 от 1/8-финалистите

[post-views]

Снощи се изиграха поредните осем мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Така преди последния кръг, който ще се проведе на 7 и 8 декември, вече са ясни 11 от отборите, които ще вземат участие в 1/8-финалите. Това са Байерн (Мюнхен), Ювентус, Ливърпул, Аякс, Манчестър Юнайтед, Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Спортинг (Лисабон). В Лига Европа участие си осигуриха Зенит, Шериф и Борусия (Дортмунд).

Програмата започна с ранните мачове Бешикташ – Аякс и Интер – Шахтьор (Донецк). В тях фаворите взеха своето. Италианският шампион победи с 2:0 и си осигури излизане от група „D“, след като в късния сблъсък от програмата сензацията Шериф не спечели домакинството си на Реал Мадрид – 0:3. 

Аякс пък стигна до обрат с 2:1 в Истанбул и по този начин си гарантира първото място в група „С“. Спортинг (Лисабон) и Борусия (Дортмунд) излязоха в пряк сблъсък за второто място, като германският тим допусна загуба с 1:3.

В група „А“ беше ключовият сблъсък между лидериге Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, спечелен от „гражданите“ с 2:1 след обрат. В другия мач от групата Брюж допусна поражение с 0:5 от РБ Лайпциг.

В група „В“ Ливърпул надви с 2:0 Порто и се утвърди на първото място. В другия мач от групата Милан изненада Атлетико в Мадрид с 1:0. Така съдбата на второто място в потока ще се реши в последния кръг, когато Милан приема Ливърпул, а Порто е домакин на Атлетико.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани