Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще участва в среща на министрите на отбраната в Букурещ

[post-views]
Министърът на отбраната Георги Панайотов ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз в Лисабон, Португалия

Министърът на отбраната Георги Панайотов ще вземе участие в срещата на министрите на отбраната във формат „Букурещка деветка“ (Б9) в румънската столица Букурещ, която ще се проведе на 25 и 26 ноември 2021 г.

Б9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни-членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

На форума се предвижда да бъдат обсъдени актуални въпроси, произтичащи от срещата на върха на НАТО през юни 2021 г., както и от срещата на министрите на отбрана на страните-членки на НАТО, проведена през октомври 2021 г.

Ще бъдат дискутирани и въпроси, свързани със заплахите и предизвикателствата пред регионалната сигурност, сътрудничеството между НАТО и ЕС, както и въпроси от трансатлантическия дневен ред за бъдещето на Алианса „НАТО 2030”.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани