Информационен център на Министерство на oтбраната

Митническото куче Джейк откри 82 хил. къса с цигари на ГКПП “Дунав мост-Видин”

Митническото куче Джейк откри 82 хил. къса с цигари на ГКПП "Дунав мост-Видин"


Специално обучено митническо куче на име Джейк откри 82 000 къса (4100 кутии) цигари, укрити в тайници на автоплатформа в района на ГКПП “Дунав мост-Видин”, съобщиха от Агенция “Митници”.
Случаят е от 18 ноември, когато митническите служители спират напускащ страната лек автомобил със специализирано ремарке за превоз на автомобили. В проверката е участвало и митническото куче, обучено за откриване на тютюн и тютюневи изделия. То е дало положителен знак, след като е подушило предната част на платформата. При последващата физическа проверка митничарите са установили, че между носещите греди на специализираното ремарке, от предната част до средата, са монтирани три метални кутии. В тях те са намерили 4100 кутии от популярна чуждестранна марка цигари с български акцизен бандерол. Цигарите са били задържани, а на водача е бил съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.
При друга проверка на автомобил с платформа на 6 ноември, митнически служители са задържали още 20 380 къса (1019) кутии с цигари. Те били укрити в гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в резервната гума на специализираното ремарке.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top