Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лудогорец отпадна от европейските турнири след загуба от Цървена звезда

[post-views]

Шампионът Лудогорец няма да играе в европейските клубни турнири през пролетта, след като ще завърши на последнота място в Група “F” на Лига Европа.

 “Орлите” загубиха с 0:1 визитата си на Цървена звезда в Белград и така пропиляха шансовете си дори за третата позиция в класирането, което щеше да прати разградчани в турнира за Купата на конференциите. Предстоящото домакинство на Мидтиланд след две седмици ще бъде последният мач на Лудогорец от тазгодишната еврокампания.

Българите бяха равностойни в определени моменти на сърбите, но направиха твърде малко, за да стигнат до нещо повече от минимална загуба. Единствената възможност за гол се отвори пред Доминик Янков, който обаче не успя да преодолее Милан Борян.

Звезда  от своя страна бяха по-активни през по-голямата част от срещата и имаха повече положения за гол. Трите точки дойдоха заслужено на сметката на отбора от Белград.

Наставникът на „орлите“ Станислав Генчев направи вратарска рокада. Вместо Кристиян Кахлина, който традиционно пазеше в европейските мачове, сега на вратата застана Серджио Падт. В защита вместо Оливие Вердон игра Георги Терзиев, който си партнира с Игор Пластун. Отдясно бе Жордан Икоко, а отляво – Шакил Пинас. В халфовата линия действаха Стефан Баджи и Клод Гонсалвеш, а пред тях – Доминик Янков. По двете крила бяха Кирил Десподов и Мавис Чибота, а на върха на атаката – Пиерос Сотириу.

В 56-тата минута домакините стигнаха до гол.С отличен удар Мирко Иванич преодоля стража Падт за крайното 1:0 в полза на Цървена Звезда.

По този начин Лудогорец за втора поредна година напуска безславно груповата фаза на Лига Европа. През миналия сезон „орлите“ завършиха с нула точки, а през този до момента е с една, спечелена в първия мач при визитата на Мидтиланд. Именно срещу датчаните е и последният мач на българите тази година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани