Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Митническото куче Джейк откри 82 хил. къса с цигари на ГКПП „Дунав мост-Видин“

[post-views]
Митническото куче Джейк откри 82 хил. къса с цигари на ГКПП „Дунав мост-Видин“


Специално обучено митническо куче на име Джейк откри 82 000 къса (4100 кутии) цигари, укрити в тайници на автоплатформа в района на ГКПП „Дунав мост-Видин“, съобщиха от Агенция „Митници“.
Случаят е от 18 ноември, когато митническите служители спират напускащ страната лек автомобил със специализирано ремарке за превоз на автомобили. В проверката е участвало и митническото куче, обучено за откриване на тютюн и тютюневи изделия. То е дало положителен знак, след като е подушило предната част на платформата. При последващата физическа проверка митничарите са установили, че между носещите греди на специализираното ремарке, от предната част до средата, са монтирани три метални кутии. В тях те са намерили 4100 кутии от популярна чуждестранна марка цигари с български акцизен бандерол. Цигарите са били задържани, а на водача е бил съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.
При друга проверка на автомобил с платформа на 6 ноември, митнически служители са задържали още 20 380 къса (1019) кутии с цигари. Те били укрити в гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в резервната гума на специализираното ремарке.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани