Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА загуби от Будьо/Глимт и остава на последното място в група С

[post-views]

ЦСКА регистрира четвърта загуба в групите на Лигата на конференциите. „Червените“ отстъпиха с 0:2 при визитата си на норвежкия шампион Будьо/Глимт и останаха на последно място в група С с 1 точка в актива си. Сондре Брунстад и Ерик Ботхайм вкараха по един гол в двете полувремена. Будьо зае първото място в групата и ще играе в турнира и напролет.

Будьо регистрира 22-и пореден мач без загуба във всички турнири. Норвежците тотално надиграха ЦСКА през първото полувреме и попадението на Брунстад бе най-малкото, с което българският отбор се прибра на почивката.

Будьо взе инициативата с началния съдийски сигнал и притисна „червените“, които се нуждаеха от известно време, за да се адаптират на изкуствения терен и към студеното време.

Още в 3-а минута голмайсторът на домакините Ерик Ботхайм стреля в наказателното поле, но Бусато реагира умело и спаси.

Секунди по-късно Солбакен стреля от малък ъгъл над вратата.

ЦСКА организира първата си атака в 20-а минута, когато Кайседо проби и върна топката към Йомов, който не успя да нанесе завършващ удар.

Атаките на норвежците продължиха и те стигнаха до гол в 25-а минута. Отлично центриране на Пелегрино намери Сондре Брунстад в наказателното поле, Мазику закъсня да го покрие и нападателят прати топката в мрежата.

През първата част Греъм Кери отправи единствения удар по посока на вратата на Будьо, но топката излезе в корнер след рикошет.

През втората част ЦСКА изравни играта и погледна по-смело към вратата на съперника. Срещата бе напълно равностойна до края, но „червените“ не успяха да изравнят, а вместо това получиха втори гол пет минути преди края. Ерик Ботхайм се разписа за крайното 2:0.

В самия край гредата спаси вратата на ЦСКА от трети гол след удар на резервата Хаген.

Тимът на Стойчо Младенов е последен в групата с едва една точка. Бодьо остава първи с 11 точки, една повече от втория Рома, който разби Зоря с 4:0 на „Олимпико“.

В последния кръг от групата Жозе Моуриньо и компания гостуват на ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“ на 9 декември от 19:45 часа българско време, а Бодьо пътува до Запорожие за визита на Зоря.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани