Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки руски дипломати трябва да напуснат Съединените щати

[post-views]

27 руски дипломати ще трябва да напуснат Съединените щати до 30 януари догодина, съобщи посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

По думите му още толкова служители на руското дипломатическо представителство в Съединените щати ще трябва да напуснат страната до 30 юни.

Проблемът с визите на руските дипломати до момента не е решен и семействата им са разделени, подчертава дипломатът, според когото представителството на Москва се сблъсква със сериозни кадрови проблеми.

Руският посланик посочва още, че американската страна не е променила своето негативно отношение към Руската федерация и продължава да я разглежда като противник.

По думите на Антонов Вашингтон не променя и санкционната си политика по отношение на Москва и това според него пречи на изграждането на руско-американските отношения.

В отговор на обявените от Вашингтон през април санкции срещу Русия и поредното експулсиране на руски дипломати, Москва наложи ограничения за наемането на руснаци и граждани на трети страни за служители в дипломатическото представителство на Съединените щати в Русия.

В следващите пет години то ще работи с максимум 120 служители.

Източник: bnr.bg/  

Най-ново

Избрани