Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британия и Израел с нов договор за партньорство в отбраната и технологиите

[post-views]
Британия и Израел с нов договор за партньорство в отбраната и технологиите

Великобритания и Израел ще подпишат партньорство в областта на отбраната и технологиите
Страните планират също така да дадат нов тласък на преговорите за създаване на зона за свободна търговия.
Обединеното кралство и Израел на 29 ноември ще сключат стратегическо партньорство в областта на отбраната, киберсигурността, търговията, науката и технологичния обмен за следващите десет години. Това се посочва в съвместна статия на външните министри на двете страни Елизабет Трус и Яир Лапид, публикувана в понеделник в британския вестник The Daily Telegraph.

„Представители от Израел и Обединеното кралство ще се съберат в Лондон днес, за да направят голяма крачка напред в превръщането на нашето близко приятелство в още по-тясно партньорство, като се споразумеят за нов стратегически план за следващото десетилетие, който обхваща кибернетичните технологии, технологиите, търговията и отбраната. Този пакт ще доведе до появата на технологични иновации, които могат да променят света, да създадат висококвалифицирани работни места в двете страни и да разработят нови оръжия за нашите сили за сигурност“, се казва в текста.

Той също така показва, че в лицето на „нарастващите заплахи в киберсферата“ страните възнамеряват да засилят сътрудничеството в областта на отбраната в киберпространството. „Израел официално ще стане партньор за киберсигурност от категория 1 като признание за потенциала, който имаме като технологични лидери с експертен опит от световна класа“, пишат министрите.

Освен това страните планират да дадат нов тласък на преговорите за създаване на зона за свободна търговия между Обединеното кралство и Израел. „Нашите велики страни могат да направят повече за създаване на работни места и растеж на икономиките. Ето защо ние ще проправим пътя за преговори за уникално споразумение за свободна търговия между Обединеното кралство и Израел“, казаха Трус и Лапид.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани