Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Венецуелският президент нарече „врагове“ и „шпиони“ изпратените от ЕС наблюдатели на изборите

[post-views]
Светът срещу Николас Мадуро – ЕС иска анулиране на президентския вот във Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро определи изпратените от ЕС наблюдатели на местните избори като „врагове“ и „шпиони“ и отрече нарушенията, за които те съобщават в доклада си, съобщиха световните агенции.

„Тези, които дойдоха като врагове, делегацията от шпиони от ЕС, не намериха поводи за критика срещу избирателната система“, заяви Мадуро. Той определи доклада им като „пълен с импровизации и зле съставен“. Според него в предварителния си доклад те са се опитали да опетнят проведените регионални избори.

„Делегация от шпиони – те не бяха наблюдатели – обикаляше свободно из страната, шпионирайки социалния, икономически и политически живот“, добави президентът по националната телевизия.

Подкрепящи Мадуро кандидати спечелиха повечето места на изборите за кметове и губернатори на 21 ноември – в 63 на сто от градовете.

Мисията на ООН заяви във вторник, че е изразила загриженост за произволен отказ от допускане на кандидати до изборите по административни причини, закъснения в отварянето на избирателните секции и използване на държавни ресурси в избирателната кампания“.

Мадуро добави, че победата на опозицията в редица региони ще бъде от полза за страната и изрази мнение, че опозиционните сили получиха достатъчно кметски и губернаторски постове“. „Смятам, че тези избори преминаха успешно за опозицията и смятам, че това е добре за нас“, подчерта той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани