Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На среща военните министри излязоха с обща позиция Китай и Русия срещу хегемонията на САЩ

[post-views]
Китай призова за „прекратяване на огъня“ в Украйна „посредством диалог“ след обявяването на частична мобилизация в Русия

САЩ предприемат срещу Китай същите агресивни действия във военната сфера, тактиката за сдържане, както и срещу Русия, но двете страни съвместно ще противостоят на Вашингтон. Това заяви китайският военен министър Вей Фенхе на работна среща с руския си колега Сергей Шойгу, предаде РИА „Новости“.

„Току-що министърът ми разказа за военните заплахи, натиска и сдържането от страна на САЩ срещу Руската федерация. САЩ предприемат същите действия и срещу Китай“, посочи Фенхе пред Шойгу.

„Отбелязваме огромно плодотворно сътрудничество във всички области. Особено заставайки пред безумното възпиране от страна на САЩ, Китай и Русия са сплотени като една велика планина. Нашата дружба е нерушима. Ние заедно сме противодействали на хегемонията на САЩ и се обявяваме против фалшивия демократичен режим на САЩ и фалшивия мултикултурализъм, както и против новите прояви на студената война в нова форма. И по този начин ние сме показали, че нашите взаимоотношения са по-добри от съюзнически“, допълни още Фенхе.

В разговорите си двамата министри утвърдиха пътна карта за сътрудничество в периода 2021-2025 г.

„Признателен съм за вниманието, което отделяте на развитието на военното сътрудничество между страните ни. В сложната епидемиологична обстановка, предизвикана от пандемията от коронавируса, ние продължаваме да си сътрудничим плодотворно. Нашите въоръжени сили взаимодействат на земята, в морето и във въздуха“, посочи от своя страна Шойгу.

Източник: Труд

Най-ново

Единична публикация

Избрани