Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен е нанесла въздушни удари по предполагаема цел на иранската Революционна гвардия

[post-views]

Водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен съобщи във вторник, че е нанесла въздушни удари по „легитимни“ военни цели на бунтовниците хуси в столицата Сана, включително по „секретен“ обект, принадлежащ на иранската Революционна гвардия, съобщи саудитската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Коалицията е поискала от цивилните жители да не се събират и да не доближават потенциални цели.

Телевизията на свързаните с Иран хуси, Ал Масира, съобщи, че три от ударите са били нанесени срещу летището в Сана, а четвъртият е бил насочен срещу парк.

Днешните въздушни операции са част от поредица удари, нанесени от коалицията, водена от Саудитска Арабия, над гъстонаселената столица Сана през този месец. Хусите многократно са извършвали трансгранични атаки срещу кралството с дронове и ракети след намесата на коалицията в Йемен през март 2015 г. в отговор на свалянето на подкрепяното от Рияд правителство.

Конфликтът е широко разглеждан като война чрез посредници между Саудитска Арабия и Иран. Хусите провеждат офанзива в Мариб, последния бастион на международно признатото правителство в северната част на страната, както и в други райони на Йемен.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани