Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Посланиците на Русия и на Китай в САЩ критикуват инициатива на Байдън

[post-views]
Посланиците на Русия и на Китай в САЩ критикуват инициатива на Байдън

Посланиците на Русия и на Китай в Съединените щати публикуваха обща статия, в която критикуват остро инициативата на американския президент Джо Байдън да свика виртуална среща на върха на демокрациите по света.

Това очевидно е продукт на манталитет от студената война пишат посланиците Анатоли Антонов и Цин Ган в интернет сайта на консервативното издание „National interest” и излизат смнението, че мероприятиетоq което е планирано да се проведе на девети и десети декември, може само да подклади идеологическа конфронтация и разделение в света. С този форум Байдън изпълнява едно от предизборните си намерения – да се бори за глобална демокрация.

Миналата седмица Държавният департамент публикува списък на поканените за участие държави. Русия и Китай не са сред тях. Властите в Пекин възнегодуваха и специално заради поканата за Тайван. Администрацията на Байдън обаче даде още няколко значими сигнала с пренебрегването на Турция и на Унгария, например.

„Никоя държава няма право да мери само със собствения си решим глобалния политически пейзаж“, заявяват руският и китайският посланик във Вашингтон.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани