Информационен център на Министерство на oтбраната

Взрив близо до гарата в Мюнхен, има ранени

Взрив близо до гарата в Мюнхен, има ранени

Взрив избухна на строителна площадка на “Дойче бан” (Deutsche Bahn) в Мюнхен. По данни на службата за противопожарна сигурност са ранени трима души, един от които тежко. Спряно е движението на влаковете около централната гара в Мюнхен, заяви говорител.

Засегнати са движенията на влаковете за близки и далечни дестинации, заключено е и трамвайното депо. Не е известно колко време ще бъде спряно движението. Полицията и противопожарната служба обясниха, че става въпрос за мащабна операция, съобщи „Зюддойче Цайтунг”.

По информация на полицията близо до “Донерсбергербрюке” се е чул силен взрив, след което се е издигнал стълб от дим. Според пожарната става въпрос за експлозия.

„Тук сме, за да осигурим безопасността на хората”, заяви говорител на противопожарната служба.

Трима души са ранени. Причината за взрива все още остава неясна. Съществуват подозрения, че става въпрос за взрив на бомба от времето на Втората световна война.

“Донерсбергбрюке” се намира недалеч от централната жп гара в центъра на Мюнхен по главния маршрут на градската железница на Мюнхен. Много пожарни автомобили и около 50 служби за спешна помощ бяха на място, а над района кръжи хеликоптер на федералната полиция.

Източник: БНР

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top