Информационен център на Министерство на oтбраната

В италианския град Виджевано бе посадено Дърво на спомените, посветено на България

В италианския град Виджевано бе посадено Дърво на спомените, посветено на България

В италианския град Виджевано бе посадено Дърво на спомените посветено на България. Събитието бе по инициатива на генералното ни консулство в Милано и със съдействието на местната община.

В присъствието на генералният ни консул в Милано Таня Димитрова, на кмета на Виджевано Андреа Чефа и на други официални лица в градините на замъкът „Сфорцеско” свързан със световно известния площад Piazza Ducale и с на Музея на обувките, бе посаден див кестен.

Според местното издание L’Informatore vigevanese, дървото e като символ, който да съпътства разцвета на винаги близките отношения между Италия и България.

Връзката с дървото се дължи още и на това, че Виджевано е известен като център на обувната промишленост още от 13-и век. Според  легендата „Обуй се и върви, върни се и ми разкажи“, ако човек сподели пътешествието си с Дървото на спомените, то преживява емоциите и обичта му.

В отплата го дарява с още пътешествия из целия свят с пожелание да  скъса много обувки по пътя на приключенията, които след това да му бъдат разказани.

До Дървото на спомените посветено на България има съответна обозначителна плоча.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top