Информационен център на Министерство на oтбраната

Жената на Ел Чапо отива в затвора

Жената на Ел Чапо отива в затвора

Съпругата на мексиканския наркобос Хоакин “Ел Чапо” Гусман беше осъдена на три години затвор и на конфискация на 1,5 млн. долара по обвинения в трафик на дрога и пране на пари, предаде CNN.

31-годишната Ема Коронел Аиспуро се призна за виновна по обвиненията на 10 юни и ще й бъде зачетено вече излежаното време. Присъдата беше произнесена във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия.

Аиспуро има двойно гражданство – американско и мексиканско. Тя бе арестувана през февруари на международното летище “Дълес”. Пред съда жената изрази разкаяние за отношенията си с Гусман и картела Синалоа.

Адвокатът ѝ Джефри Лихтман поиска от съдията да вземе предвид опасността, пред която Аиспуро може да се изправи, защото сътрудничи на американското правителство срещу други членове на картела. Тя може никога да не получи възможност да се завърне в Мексико, тъй като там е мишена, допълни адвокатът.

Ема Коронел Аиспуро среща Ел Чапо, когато е на 17 г., а на 18-годишна възраст вече е омъжена за него. Самият Гусман беше осъден на доживотен затвор плюс 30 години през 2019 г. за участие в престъпна организация, както и за трафик на наркотици и огнестрелни оръжия като лидер на картела Синалоа. Към момента той се намира в затвор със строг режим във Флорънс, Колорадо.

Източник: news.bg   

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top