Информационен център на Министерство на oтбраната

Украйна поиска НАТО да подготви санкции срещу Русия

Украйна поиска НАТО да подготви санкции срещу Русия

Украйна призова НАТО да подготви икономически санкции срещу Русия и да засили военното сътрудничество с Киев на фона на струпването на руски войски по нейните граници.

“Ще призовем съюзниците да се присъединят към Украйна в изготвянето на пакет от мерки за възпиране”, заяви пред репортери външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при пристигането си за разговори с колегите си от НАТО в Рига, предаде Ройтерс.

Като част от този пакет НАТО трябва да подготви икономически санкции, които да бъдат наложени на Русия, ако тя “реши да избере най-лошия сценарий”, каза той и добави, че трябва също така да се засили военното и отбранителното сътрудничество с Украйна.

Във вторник НАТО и Съединените щати предупредиха Москва, че ще плати “висока цена” за евентуални военни действия срещу Украйна.

“Всяка бъдеща руска агресия срещу Украйна ще има сериозни политически и икономически последици за Русия”, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на срещата в Рига.

Президентът на Русия Владимир Путин контрира, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО разположи в Украйна ракети, които могат да достигнат Москва в рамките на минути.

Източник: news.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top