Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна поиска НАТО да подготви санкции срещу Русия

[post-views]
Кулеба призова държавите от НАТО да осигурят на Украйна повече системи "Пейтриът"

Украйна призова НАТО да подготви икономически санкции срещу Русия и да засили военното сътрудничество с Киев на фона на струпването на руски войски по нейните граници.

„Ще призовем съюзниците да се присъединят към Украйна в изготвянето на пакет от мерки за възпиране“, заяви пред репортери външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при пристигането си за разговори с колегите си от НАТО в Рига, предаде Ройтерс.

Като част от този пакет НАТО трябва да подготви икономически санкции, които да бъдат наложени на Русия, ако тя „реши да избере най-лошия сценарий“, каза той и добави, че трябва също така да се засили военното и отбранителното сътрудничество с Украйна.

Във вторник НАТО и Съединените щати предупредиха Москва, че ще плати „висока цена“ за евентуални военни действия срещу Украйна.

„Всяка бъдеща руска агресия срещу Украйна ще има сериозни политически и икономически последици за Русия“, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на срещата в Рига.

Президентът на Русия Владимир Путин контрира, че Русия ще бъде принудена да действа, ако НАТО разположи в Украйна ракети, които могат да достигнат Москва в рамките на минути.

Източник: news.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани