Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

25 км от оградата са възстановени

[post-views]
25 км от оградата са възстановени

Дига пази от пролетни води на р. Фишера край с. Сладун

Военните инженери и работници от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк – Белене, са възстановили напълно участък от 25 км на инженерно-възпрепятстващото съоръжение (ИВС) край Малко Търново, като са запушили всички пробойни по оградата и са я оборудвали с нови спирали от режеща тел тип „Бруно“. Това съобщи за в. „Българска армия” командирът на 55-и инженерен полк полковник Иван Тишков.

Възстановен е и участък от пътя в района на р. Фишера край свиленградското село Сладун, който е бил отнесен от придошлите й води в началото на годината. За целта са насипани над 1000 куб. м фракция. На мястото, където бяха паднали 4 от оградните платна, а оградата бе отнесена от водите, са изградени допълнителен четириотворен водосток и висока дига, която да пази от пролетните високи води. През декември предстоят ремонтно-възстановителни работи в района на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Елхово.

В услуга на обществото и в изпълненние на трета армейска мисия – „Принос към националната сигурност в мирно време“, през годината около 1100 военнослужещи със 160 машини са гасили общо 17 пожара и са ликвидирали последствията от наводнения. Това посочиха от Военното министерство вчера в отговор на запитване на БТА. Екипажи на Военновъздушните сили са изпълнили 65 полета, като са хвърлили вода около 700 пъти за потушаването на пожари в труднодостъпни терени.

Най-ново

Единична публикация

Избрани