Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фрайбург изравни 40-годишен рекорд в Германия

[post-views]
Фрайбург изравни 40-годишен рекорд в Германия

Отборът на Фрайбург разгроми Борусия Мьонхенгладбах с 6:0 като гост в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата.Тимът на Кристиан Щрайх реализира и шестте попадения през първата част на срещата.

По този начин Фрайбург изравни близо 40-годишен рекорд, като стана едва вторият гост в историята, който вкарва 5 гола в рамките на само 25 минути игра. За последно това прави Борусия Мьонхенгладбах в мача си срещу Брауншвайг през октомври 1984-а.

Фрайбург започна ударно срещата, като поведе още във втората минута с гол на Максимилиан Егещайн. Само 180 секунди по-късно Кевин Шаде се разписа във вратата на Борусия М. В 12-ата минута Филип Лайнхарт направи преднината на гостите класическа, преди в 19-ата Николас Хофлер отбеляза четвъртото попадение за Фрайбург. До края на полувремето гостите стигнаха до нови два гола. Първо в 25-ата минута Лукас Холер се разписа, а след това в 37-ата Нико Шлотербек оформи крайното 6:0.

Благодарение на трите точки Фрайбург събра 22 и се намира на пето място във временното класиране. Борусия Мьонхенгладбах пък е на 12-та позиция с 18 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани