Информационен център на Министерство на oтбраната

Как празнуват и какви са обичаите за Коледа и Нова година в различни държави разказват от МВнР в празнична поредица в социалната мрежа

Позиция на МВнР

Как празнуват и какви са обичаите за Коледа и Нова година в различни държави ще разказват от МВнР в страницата си във Фейсбук. Празничната поредица за традициите на страните започва днес с елхата пред Рокфелер център, която повече от осем десетилетия е символът на Ню Йорк за коледните празници.

Докато светлините, декорациите и звездите са се променили през годините, посещението на коледната елха остава типично изживяване за гостите и жителите на града, отбелязват от Постоянното ни представителство към ООН в Ню Йорк.

Началото на традицията започва през декември 1931 г., когато работниците в Рокфелер център купуват със собствени средства 6 метра балсамова ела и я украсяват с гирлянди, изработени от техните семейства. Приблизителната възраст на тазгодишната елха е 85 години и тя е пристигнала в Ню Йорк от Мериленд на 13 ноември. Светлините на норвежкия смърч, който тежи 12 тона и е висок 24 метра, са били запалени по традиция на 1 декември вечерта. Украсата е от над 50 000 многоцветни светлини, а звездата на върха, покрита с над 3 милиона кристала, е проектирана през 2018 г. от архитекта Даниел Либескинд и тежи над 400 кг.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top