Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шампионска лига по футбол – шести кръг

[post-views]
Шампионска лига по футбол – шести кръг

Снощи се изиграха седем мача от последните четири групи в Шампионската лига. Възловият двубой от група “F” между Аталанта и Виляреал бе отложен заради силния снеговалеж в Бергамо. Двубоят е насрочен за тази вечер от 20.00 часа.

Жребият за осминафиналите в е понеделник в 13:00 часа.

Резултати от снощи:

Група „Е“

Байерн Мюнхен – Барселона – 3:0

Бенфика – Динамо Киев – 2:0

В класирането: Байерн Мюнхен 18 точки, Бенфика 8, Барселона 6,  Динамо Киев 1

Група „F“

Манчестър Юнайтед – Йънг Бойс – 1:1

Аталанта – Виляреал -днес

В класирането: Манчестър Юнайтед 11 точки, Виляреал 7, Аталанта 6, Йънг Бойс 5

Група „G“

РБ Залцбург – Севиля – 1:0

Волфсбург – Лил – 1:3

В класирането: Лил 11, Залцбург 10, Севиля 6, Волфсбург 5

Група „Н“:

Ювентус (Италия) – Малмьо (Швеция) – 1:0

Зенит (Русия) – Челси (Англия) – 3:3

В класирането: Ювентус 15, Челси 15, Зенит 5, Малмьо 1

ШАМПИОНСКА ЛИГА ГРУПА “Е”

Байерн (Мюнхен) – Барселона 3:0

Байерн (Мюнхен) победи Барселона с 3:0 в мач от последния кръг в група Е от Шампионската лига. По този начин за първи път от 20 години Барселона не успя да премине груповата фаза в най-силния европейски турнир. Баварците стартираха двубоя с много агресивно темпо и още в четвъртата минута имаха възможност да открият резултата след удар на Левандовски от пряк свободен удар. Първото попадение в мача отбеляза Томас Мюлер след центриране на Роберт Левандовски, а зрителите трябваше да изчакат намесата на ВАР, за да бъде доказано, че топката е преминала голлинията. Три минути преди края на първото полувреме Лерой Сане удвои резултата с красив далечен изстрел. И през второто полувреме баварците бяха по-доминантния отбор и в 62-та минута Джамал Мусиала реализира трето попадение, възползвайки се от подаване на Алфонсо Дейвис.

С тази победа Байерн събра пълен актив от точки в групата и излезе от нея като победител.

Бенфика – Динамо (Киев) 2:0

Бенфика завърши на второто място, след като надигра с 2:0 у дома Динамо (Киев)в другата среща от групата. Португалците завършиха с 8 точки, Барселона е със 7, а Динамо (Киев) на последното място с 1 т.

ШАМПИОНСКА ЛИГА ГРУПА “F”

Манчестър Юнайтед – Йънг Бойс 1:1

Новият мениджър на Манчестър Ютайтед Ралф Рангник призова фенове и специалисти да не бъдат прекалено критични към резултата 1:1 срещу Йънг Бойс в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки равенството “червените дяволи” продължават напред като победител в група F. Мейсън Грийнууд откри в 9-та минута, а малко преди края на първата част Фабиан Рийдер изравни за крайното 1:1. Домакините излязоха в напълно променен състав, а гостите може да съжаляват за изпуснатия шанс да вземат втора победа срещу английския гранд. През втората част двубоят продължи да е двуостър. Антони Елианга пропусна сериозно положение в 59-та минута, след като стреля право в тялото на стража Гийом Фавре. Седем минути по-късно Силван Хефти също принуди Дийн Хендерсън да се намеси добре в 66-та минута. До края на срещата двата състава пропуснаха по още няколко положения, но до краен победител не се е стигна. Така Юнайтед завърши на първо място в групата с 11 точки, докато швейцарците отпаднаха от турнира с високо вдигнати глави.

Аталанта – Виляреал

Възловият двубой от шеста  група на Шампионската лига между Аталанта и Виляреал бе отложен заради силния снеговалеж в Бергамо, съобщиха от УЕФА. Първоначално органицаторите обявиха, че началото на мача между втория и третия в класирането на групата ще бъде отложено с 20 минути, но заради влошените метеорологични условия бе взето решение срещата да се отложи за следващия ден от 20.00 часа.

ШАМПИОНСКА ЛИГА ГРУПА “G”

Ред Бул Залцбург – Севиля 1:0

Отборът на Ред Бул Залцбург си осигури място на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като завърши на втората позиция в класирането в група G.

Това стана факт след успеха на австрийския тим с 1:0 над испанския Севиля с 1:0 у дома. Така РБ Залцбург завърши с 10 точки, а победител с 11 стана френския Лил. Севиля пък ще продължи участието си напролет в турнира Лига Европа.

Класирането на елиминациите е първо в историята на РБ Залцбург, който стигна до успеха благодарение на попадение на швейцареца Ноа Окафор в началото на второто полувреме. Малко по-късно гостите останаха с човек по-малко след изгонването на Жоан Жордан в 64-ата минута.

Волфсбург – Лил 1:3

Истински фурор правят клубовете от френскатаЛига 1 в евротурнирите. Пет клуба от елита във Франция продължават участието си в Европа и напролет, като четири от тях сториха това като победители в предварителните групи. Първенецът Лил завърши като лидер в група G на Шампионската лига, докато подгласникът му Пари Сен Жермен остана втори в група А. Пред 6000 зрители на “Фолсваген Арена” Лил не срещна трудности срещу Волфсбург. В 11-ата минута Бурак Йълмаз откри, а развръзката настъпи 20 минути преди края на редовното време. Джонатан Дейвид удвои в 72-ата, а шест по-късно Анхел Гомес уби интригата. В самия край Ренато Щефен вкара почетно за Волфсбург, но това не помогна на тима му да отлепи от дъното в класирането.

ШАМПИОНСКА ЛИГА – ГРУПА “Н”

Зенит – Челси 3:3

Европейският шампион Челси се подхлъзна в последния си мач от групите на Шампионска лига и тимът ще продължи към осминафиналите като втори отбор от група Н. Това се случи, след като руският гранд Зенит Санкт Петербург не допусна поражение от английския отбор и двата тима направиха зрелищното 3:3 в Санкт Петербург. Тимо Вернер откри резултата още във втората минута. Клаудиньо изравни в 38-ата. Сердар Азмун направи пълен обрат в 41-вата минута., но  Ромелу Лукаку отново донесе равенство в 62-рата. Тимо Вернер помисли, че е донесъл победата и първото място на Челси пет минути преди края, но в добавеното време Магомед Оздоев се разписа за крайното 3:3. Преди този мач европейският шампион си беше осигурил класирането на 1/8-финалите, докато първенецът на Русия си гарантира третото място и участие в Лига Европа.

Ювентус – Малмьо 1:0

В другия мач от групата Ювентус победи с минималното 1:0 гостуващия Малмьо. С тази победа “Старата госпожа” се класира за следващата фаза с 15 точки и завърши на първото място в класирането. Единственото попадение в мача бе дело на Мойс Кийн още в 18-ата минута. Така отборът на Ювентус ще участва в първия кръг на елиминациите в края на февруари.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани