Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наши воини бяха на КЩУ в Грузия

[post-views]
Наши воини бяха на КЩУ в Грузия

Военнослужещи от 91-ви инженерен батальон – Пловдив, от състава на 55-и  инженерен полк – Белене, взеха участие в командно-щабното учение (КЩУ) на Многонационалното интегрирано формирование за обща инженерна поддръжка на логистиката (IEL MILU – GEO 2021) заедно с представители на Грузия, Румъния и Хърватия. Учението се проведе от 29 ноември до 3 декември в района на Обединения тренировъчно-образователен център в Грузия.

Отработени бяха стандартни оперативни процедури, задачи по осигуряване на маньовъра на механизирана бригада и се взимаха навременни и адекватни решения. Учението премина три дни по карта и на четвъртия ден имаше демонстрация на способности на формирование от състава на грузинските сухопътни войски, обясни заместник-командирът на 91-ви батальон майор Радостин Тенев, който на КЩУ бе в оценяващия екип като представител на българските Сухопътни войски.

Ползата от този вид учения е голяма, особено за нашата работа в международна среда, сподели капитан Даниел Стоянов – заместник-командир на многонационалното инженерно формирование. На учението от 91-ви батальон бяха още капитан Антон Делчев –  оперативен офицер, капитан Малин Михайлов – командир на взвод „Тежки механизирани мостове”, лейтенант Данаил Манаилов – командир на електротехнически взвод, и сержант Стефан Янев – помощник в отделение „Логистика”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани