Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проблем при ремонта на граничната ограда е била р. Фишера

[post-views]
Проблем при ремонта на граничната ограда е била р. Фишера

Водата е отнесла част от пътя и граничните полицаи не са можели да патрулират

През тази седмица съдействие и контрол по изпълнението на задачите, възложени на 55-и инженерен полк по охрана и поддържане на граничното съоръжение от възпрепятстващ тип, оказваха заместник-командирът на полка подполковник Стоян Митков и подполковник Петко Петков – командир на 91-ви инженерен батальон от състава на полка. До 13 декември ръководител на групата от военнослужещи от 91-ви батальон е капитан Недялко Бончев.

От 29 октомври до 13 ноември ръководител на първата група от батальона бе капитан Даниел Стоянов. „В началото работихме на участъка на оградата на ГПУ Свиленград – едноредова и двуредова, правена от частна фирма. Най-големият проблем беше на р. Фишера. Там водата беше отнесла част от пътя и граничните полицаи не можеха да патрулират. Съборени бяха и три пана от оградата“, обясни капитан Стоянов.

Групата от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка завърши дейността си в района на ГПУ Свиленград и се прехвърли към последващите задачи в района на ГПУ Елхово. Капитан Даниел Стоянов ще смени като ръководител капитан Недялко Бончев, като ротацията ще бъде до 23 декември.

Да припомним, че 91-ви батальон участваше в първия етап на операцията „Съвместни усилия”, започнал на 24 октомври 2013 г. и приключил на 28 ноември същата година, по подобряване на пътната инфраструктура за улесняване на всекидневната дейност на екипите от Гранична полиция.

През втория етап на операцията, от 20 януари до края на юли 2014 г., бе изградено инженерно-техническото съоръжение на част от държавната граница с Турция, което се състои от фундаменти, основни и второстепенни колони, спираловидна режеща тел, различни видове пана от метални решетки, оградна мрежа и портали. По думите на инженерните специалисти от 91-ви батальон, съоръжението, изградено в операцията „Съвместни усилия”, и сега е във вида от 2014 г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани