Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Американският президент обяви: Трагедията в Кентъки за бедствие от федерално значение

[post-views]
Американският президент обяви: Трагедията в Кентъки за бедствие от федерално значение

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви бедствие от федерално значение в щата Кентъки, който пострада тежко от торнадо през почивните дни. Все още не е ясно, колко точно са загиналите, но губернаторът на щата Анди Бешър предупреди, че броят им може да надхвърли 100 души.

Втори ден продължават спасителните операции в щата Кентъки, опустошен от най-мощното торнадо в историята му. С напредването на времето надеждата за намиране на оцелели избледнява.

До този момент е потвърдена смъртта на най-малко 80 души, но голям брой хора са остават в неизвестност.

Все още няма яснота за точните мащаби на разрушенията, като според губернаторът на Кентъки, торнадото е оставило следа от разруха с дължина над 360 км, и разрушило домовете на хиляди хора.

Заради мащабите на трагедията американският президент Джо Байдън обяви извънредно положение в щата, с което ще даде възможност за оказването на допълнителна помощ от федералното правителство. Освен грантове за временно настаняване и възстановяване на жилища, кредити за покриване на щетите по незастрахованите имоти, помощта ще включва и програми в подкрепа на физически лица и собственици на бизнеси за възстановяване след природното бедствие.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани