Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германската полиция осуети заговор за убийството на премиера на Саксония

[post-views]
Германската полиция осуети заговор за убийството на премиера на Саксония

Полицията в провинция Саксония съобщи, че е осуетила заговор за убийството на министър-председателя на провинцията Михаел Кречмер. По случая има един задържан. Конфискувано е и голямо количество оръжия.

Спецоперацията е проведена в района на град Дрезден, като полицията е обискирала няколко адреса на активисти срещу ваксините за ковид-19.

Групата наричаща себе си „Дрезденска офлайн мрежа“ е била засечена в социалната мрежа „Телеграм“, където членовете й са обсъждали  планове за убийството на министър-председателя на Саксония Михаел Кречмер и други членове на правителството, заради наложените ограничения, в битката срещу коронавируса. Властите посочват, че при акцията освен огнестрелно оръжия, са конфискувани и арбалети.

По случая са разследвани шестима души, като единия от тях е в ареста. Премиерът на Саксония Михаел Кречмер приветства действията на службите и обяви, че няма да толерира заплахи срещу длъжности лица, и че иска да мобилизира допълнително служители на реда в битката срещу екстремизма.

Докато Саксония има втория най-висок темп на новозаразени в Германия, провинция е и с най-нисък процент на ваксинация. Отделно през последните седмица все по-често е обхваната от протести, срещу въведените ограничения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани