Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият канцлер на Германия с първо обръщение към Бундестага

[post-views]

Новият германски канцлер Олаф Шолц в първо обръщение към федералния парламент след встъпването си в длъжност. Пред депутатите в Бундестага Шолц представи политическата програма на коалицията за следващите четири години.

Приоритет на новото федерално правителство ще е справянето с пандемията от Ковид-19, заяви новият канцлер на страната Олаф Шолц. Според него част от справянето с проблема е ускоряването на ваксинацията , като заложена цел на правителството е до края на годината да бъдат имунизирани 30 милиона души. Шолц използва случая да благодари на всички отговорни германци, като допълни, че няма да допусне малцинството от анти-ваксъри в страната да се наложи над мнозинството.

Преходът към зелена икономика ще е сред другите приоритети на новото германско правителство, което иска да превърне страната в основен двигател на този процес по обновяване, по думите на Шолц.

Германия отново трябва да стане и технологичен лидер, посочи германският канцлер, чието правителство, иска да въведе още и минимална работна заплата за страната. Във външнополитически план Германия ще работи за успеха на Европейския проект, който е гарант за вътрешния мир и просперитет на континента, посочи Олаф Шолц. Изказването му предизвика с голям интерес, защото идва ден преди първото участие на Шолц на Срещата на върха на лидерите на ЕС в четвъртък в Брюксел.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани