Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бившият министър Горанов е засечен на „Калотина“ с издирван автомобил

[post-views]
Бившият министър Горанов е засечен на „Калотина“ с издирван автомобил

Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил засечен на границата ни със Сърбия да шофира лизингов автомобил, обявен за издирване. От пресцентъра на МВР потвърдиха пред БНР за случая. Колата била издирвана от Интерпол Русия.

Около 18.30 ч. в петък бившият финансов министър пристигнал на ГКПП „Калотина“. Той шофирал джип, купен от него през 2020 г. на лизинг. В системата на граничните власти обаче излиза друга марка автомобил, който се издирва от Интерпол Русия. Заради това граничните полицаи спрели колата.

След това Владислав Горанов се върнал с джипа си и го оставил в Драгоман. Час по-късно минал границата с друга кола.

Пред БНР Горанов обясни, че е купил въпросната кола през 2020 г. на лизинг. Тя все още се води собственост на голям български представител на няколко марки автомобили у нас. Директорът на компанията е и вицепрезидент на Българския футболен съюз – Атанас Фурнаджиев.

Той обясни:

„Автомобилната мафия работи. Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и, понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол.“

В неделя бившият финансов министър се връща в страната.

От МВР разследват случая. Ще се изясняват и действията на граничните полицаи на пункта. Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил нареждане да се върне във вътрешността на страната.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани