Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Синовете на Ел Чапо са сред най-издирваните от САЩ наркодилъри

[post-views]
Синовете на Ел Чапо са сред най-издирваните от САЩ наркодилъри

Докато мексиканският наркобос Ел Чапо е в американски затвор, 4 от децата му са с обвинения или разследвани от федералните агенти в Чикаго.

Федералните следователи на наркотици в Чикаго смятат, че синовете на Ел Чапо, известни като Лос Чапитос са отговорни за картела „Синалоа“, който остава най-големият разпространител на хероин, кокаин и метамфетамин. Държавният департамент е предложил награда от по 5 милиона долара за информация за всеки от синовете.

Въпреки че се предполага  че Ел Чапо има десетки деца, за четири от тях се смята, че са били подготвени по-рано, за да поемат управлението на картела в случай на необходимост. Сега, когато бащата е в затвора в Колорадо, те са търсени от американските власти.

Смята се, че Исус, известен като Алфредило, е водещата фигура, а срещу него в Чикаго има обвинения за трафик и заговор.

Колкото и важни да са четиримата синове на Ел Чапо за правоприлагащите органи обаче, те все още не са „най-издирваните“. В момента за съоснователя на картела Ел Майо има обявена награда от 15 милиона долара. Като цяло правителството на САЩ е готово да плати близо 100 милиона долара награди за задържането на най-големите дилъри на наркотици в света.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани