Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Западът да очаква адекватен военно-технически отговор, ако продължи агресивната политика

[post-views]
Путин: Западът да очаква адекватен военно-технически отговор, ако продължи агресивната политика

Москва ще предприеме адекватни ответни военно-технически мерки, ако продължи очевидно агресивната политика на Запада спрямо Русия – това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседание на разширената колегия на Министерството на отбраната.

Владимир Путин посочи, че изпратените до Съединените щати и НАТО предложения за взаимни гаранции за сигурност са продължение на преговорите му с американския президент Джо Байдън на 7 декември.

„Изпратихме нашите проекти, които изключват по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане на ударни настъпателни оръжейни системи в граничещите с нас страни“, каза Путин.

Той добави, че Москва очаква от Брюксел и Вашингтон ясен и изчерпателен отговор.

„Надяваме се на конструктивни и съдържателни преговори и на постигането в определени срокове на видим краен резултат, който би обезпечил еднаква сигурност за всички. Ще се стремим към това, като същевременно развиваме пълноценно въоръжените си сили“.

Владимир Путин подчерта, че тази година делът на новите оръжия в руската армия е надхвърлил 71%, а в стратегическите ядрени сили – 89%.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани