Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шведска фирма имплантира чипове за Ковид сертификат

[post-views]
Шведска фирма имплантира чипове за Ковид  сертификат

В епохата на зелените паспорти шведска фирма излезе с иновативно решение. Компанията Epicenter обяви, че може да имплантира микрочип, с който притежателите му ще могат по всяко време да имат достъп до Ковид – сертификатите си.

Компанията Epicenter от години специализира в имплантирането на микрочипове, които най-често се поставят в дланта на ръката. В Швеция това е масова практика, защото подобни устройства, могат да се използват за пътуване или за плащане през порт терминал.

Ханес Сьоблад – експерт на Epicenter:

„Имплантите са много гъвкава технология, особено в сегашната ситуация. Например искам да отида на кино, до мола без да се притеснявам дали съм си забравил или не телефона с Ковид-сертификата в него.“

В началото на декември шведското правителство обяви, че като част от анти-ковид мерките, зелените сертификати ще са задължителни при събития  с повече от 100 души.

От компанията посочват, че услугата струва около 100 евро, като продължителността на живота на чипа е между 30 и 40 години. И все пак от компанията Епицентър са категорични, че технологията им е предназначена само за хора, които са отворени към новите технологии и не трябва да се превръща в задължителна практика.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани