Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военната Алма матер отново е първа в направление „Военно дело“

[post-views]
Военната Алма матер отново е първа в направление „Военно дело“

За осма поредна година Военна академия „Г. С. Раковски“ е първа в направление „Военно дело“. Церемонията по връчването на приза се състоя в хотел „Интерконтинентал“. Това са т. нар. академични „Оскар“-и  за 2021 г. – рейтингова класация на висшите училища в България, организирана от в. „24 часа“.

Във военната ни Алма матер беше проведена и официална среща за създаване на Консорциум за изпълнение на Национална научна програма „Сигурност и отбрана“. Събитието се състоя в комплекс „Царски зали“. С решение от октомври 2021 г. Министерският съвет прие Национална научна програма „Сигурност и отбрана“. Програмата е насочена към фундаментални научни изследвания в областта на сигурността и отбраната.

Бенефициенти по програмата са Военна академия „Г. С. Раковски”, Институт по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, Центърът за изследвания по националната сигурност и отбрана – БАН, Университетът за национално и световно стопанство – София, Университетът по библиотекознание и информационни технологии – София, Академията на Министерство на вътрешните работи – София, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Националният военен университет „Васил Левски“, Висшето военновъздушно  училище „Г. Бенковски“ и Техническият университет – Варна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани