Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова броня за спецсилите

[post-views]
Нова броня за спецсилите

45 бронирани автомобила получи предколедно СКСО, началникът на отбраната лично подкара двата модела

Бойците от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) получиха първата партида от 45 бронирани автомобила, произведени в България. Проектът с общо 98 машини се очаква да приключи до края на 2022 г., една година преди заложеното в договора между МО и самоковската фирма „Самел-90“.

По машините са направени над 20 доработки, за да бъдат изпълнени изискванията на експертите от СКСО, като клиент и производител са работили всекидневно заедно в изпипване на всеки конструктивен детайл. „И в момента правим подобрения като за лафета за картечницата на по-лекия вариант на автомобилите. Ще ги изпитаме на полигон Црънча и след това ще ги внедрим в тази, както и в следващите партиди машини“, каза командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев.

„Военнослужещите от Силите за специални операции заслужават тази нова техника. Оптимист съм, че ще бъдем заедно и занапред, ръка за ръка – Българската армия и българската отбранителна промишленост“, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който лично подкара двата модела машини.

Най-ново

Единична публикация

Избрани