Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Община Своге зарадва предколедно ветерани от Втората световна война

[post-views]
Община Своге зарадва предколедно ветерани от Втората световна война

Спирдон СПИРДОНОВ

По поръка на кмета на Община Своге Емил Иванов в централата на Съюза на ветераните от войните на България в София дойдоха Цветан Такев и Цветан Ангелов. Преди Коледа те зарадваха с подаръци участници във Втората световна война и членове на ръководството на организацията. През изтичащата година на територията на Общината бяха открити нови и реновирани военни паметници. В това родолюбиво дело подкрепа имаше и от Съюза на ветераните от войните на България, включително с непосредствено участие на негови членове. Конкретният принос за предколедната инициатива бе на старшина Валери Савов от Министерството на отбраната.

Цветан Такев връчи подаръците на ветераните доц. д-р Иван Сечанов, доц. д-р Софи Пинкас, Мария Стоянова, Любен Ризов и Васил Струнджев.  Коледни изненади имаше още за капитан далечно плаване Атанас Илев и полковник от запаса Николай Георгиев – Шмайзера.

В знак на благодарност за добрата съвместна работа председателят на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов връчи на Цветан Такев юбилеен медал „75 години от Втората световна война“ и определи Община Своге като пример за съхраняване на военноисторическата ни памет. Общо бе мнението, че това сътрудничество ще продължи и занапред.  Гостите бяха поздравени и от директора на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в МО Иво Антонов.

На предпразничната среща присъства и и.д. председател на НСКЗВ „За честта на пагона“ капитан I ранг от запаса Цвятко Дончев. Той удостои с грамота и медал доц. д-р Иван Сечанов, който скоро навърши 95 години.

Най-ново

Единична публикация

Избрани