Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подписан бе новият Колективен трудов договор

[post-views]
Подписан бе новият Колективен трудов договор

Спирдон СПИРДОНОВ

Колективен трудов договор между Министерството на отбраната, от една страна, и Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ и Националния синдикат „Отбрана” към КТ „Подкрепа“, от друга, за следващите две години бе подписан вчера. Това е 15-ият колективен трудов договор за последните 30 години, което говори за добър диалог в интерес не само на синдикалистите, но на всички работещи в системата, подчерта министърът на отбраната Стефан Янев. С този акт, продължи той, демонстрираме нашата готовност да предоставяме такива условия на труд, каквито хората заслужават, защото те са най-ценният капитал. Така, посочи министърът, ще бъдем взаимно полезни.

Удовлетворение от уверението, че социалният далог ще продължи, изрази Георги Братованов, председател на Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ. Той подчерта добронамереността от страна на Министерството на отбраната. Според него при обсъжданията са останали някои нерешени въпроси, на които ще се търси решение след приемането на държавния бюджет.

Преговорите бяха конструктивни, постигнахме определен успех, каза Тодор Воденов, председател на Националния синдикат „Отбрана” към КТ „Подкрепа“. От тук нататък, продължи той, договорът следва да се изпълнява, защото е в интерес на всички нас. Когато работим съвместно, ще постигнем значим резултат, бе категоричен г-н Воденов.

На подписването присъстваха още заместник-министрите на отбраната Ралица Симеонова и Александър Петков, началникът на политическия кабинет на министъра Миглена Събева, постоянният секретар на МО Антон Ластарджиев, директори на дирекции и ръководствата на двете синдикални организации.

Най-ново

Единична публикация

Избрани