Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия ще отговори на свалянето от ефир на немскоезичния канал на телевизия РТ, каза руският посланик в Германия

[post-views]
Кремъл обвини Киев в „терористично нападение“ срещу пекарна в окупираната източна част на Украйна

Посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев обеща, че Москва ще отговори на обявяването на ограничения за държавната телевизия РТ, предаде ДПА.

„Със сигурност ще има реакция от руската страна“, каза Нечаев в интервю за ДПА. „Не съм Делфийският оракул, но тук има различни възможности. Има толкова много германски журналисти в Русия“. Според Нечаев всички тези журналисти се чувстват комфортно в Русия. „Не искаме конфликт. Искаме просто нашият канал в Германия да има същите права и възможности и да може да работи спокойно“, продължи той.

В средата на декември РТ започна да излъчва канала РТ Де Е на живо и на немски. ЮТюб блокира канала на платформата си след няколко часа, позовавайки се на своите правила. Медийни регулатори в Берлин започнаха процедура срещу РТ на следващия ден. В резултат на това излъчването на РТ Де Е беше прекратено малко преди Коледа.

Като причина за решението беше посочено, че германските регулатори не са издали лиценз за излъчване. Но РТ твърди, че има валиден сръбски лиценз за излъчване на канала.

Западът многократно определя РТ като инструмент на пропагандата на Кремъл. Срещу канала са отправяни критики за разпространяване на теории на конспирацията и дезинформация. РТ отрича тези обвинения.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани